Griepprik

Griepprikken het eerst naar mensen met een medische aandoening en 70-plussers 

Er lijkt meer vraag naar griepprikken bij de huisartsen te zijn dan dat er voorraad is. Daarom heeft staatssecretaris Blokhuis, na advies van het RIVM, besloten om gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar te vragen nu niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik. Zo kunnen in ieder geval de meest kwetsbare mensen een vaccin krijgen.

Mensen met een medische aandoening (diabetes, een hart-, long- of nierziekte of een verminderde weerstand) en mensen van 70 jaar en ouder lopen meer gezondheidsrisico’s als ze griep krijgen. Als deze groep eenmaal gevaccineerd is, kunnen overgebleven vaccins worden gebruikt voor gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar.

Aan het einde van de griepprikperiode in december wordt duidelijk of er vaccins over zijn. Uw huisarts kan deze situatie niet veranderen, hier is sprake van overmacht. Er is een landelijke en internationale verhoogde vraag naar griepprikken. Er is voorafgaand aan de griepvaccinatiecampagne door het RIVM wel een maximaal aantal vaccins extra ingekocht. Daardoor zijn er dit jaar ruim een half miljoen extra vaccins beschikbaar.
Het duurt ongeveer 6 maanden om griepprikken te maken, dus er kunnen voor dit griepseizoen geen nieuwe griepprikken bijgemaakt worden. We moeten het daarom doen met de voorraad vaccins die er nu is.

Wat kunt u zelf doen? De maatregelen die we met elkaar nemen tegen corona helpen ook om griep te voorkomen en anderen niet te besmetten. U verkleint de kans op griep door:

  • 1,5 m afstand te houden van anderen
  • vaak uw handen te wassen met water en zeep
  • drukte te vermijden

Voor meer informatie zie: rivm.nl/griepprik.

Griepprik in de praktijk

Ieder najaar ontvangt u van ons een uitnodiging voor de griepprik als u hiervoor in aanmerking komt. Krijgt u geen uitnodiging maar denkt u wel in aanmerking te komen voor de griepprik, neem dan contact met ons op. 

Vanaf 27 oktober is de griepvaccinatie op de praktijk aanwezig. Degene die voor de vaccinatie in aanmerking komen krijgen een uitnodiging thuis gestuurd.

We prikken op:

  • Op donderdag 29 oktober tussen 8:00 en 9:00
  • Op dinsdag 3 november tussen 15.30 en 16.30

Indien u niet op bovenstaande data kan, kunt u vanaf dinsdag 27 oktober tussen 8:00 en 10:00 binnenlopen.

Wist u dat u uw medische zaken hieronder ook zelf online kan afhandelen?

Huisartspraktijk Rop Borst

Zuiderkeerkring 448
2408 RA Alphen aan den Rijn

Telefoon: 0172 – 477935
(Spoed: toets 1)

Fax: 0172 – 479178

email: praktijkropborst@ziggo.nl