Griepprik

Griep is een virus waar mensen flink ziek van kunnen worden. Griep is iets anders dan een zware verkoudheid. Vooral mensen van 60 jaar en ouder en mensen met bepaalde aandoeningen (zoals diabetes, een hart-, long – of nierziekte of een verminderde weerstand) kunnen ernstig ziek worden. De griepprik is de beste bescherming tegen ernstige gevolgen van griep.

Huisartsen en dus ook wij maken een selectie van patiënten die in aanmerking komen voor een gratis griepprik en deze mensen ontvangen een uitnodiging van ons voor deze griepprik per post.

De griepprikvaccins worden beschikbaar gesteld door het RIVM voor de hiervoor omschreven groepen en dit is dus ook gelimiteerd.
Wij hebben ervoor gekozen om de griepprikken te zetten vanaf half november omdat dan de werking nog gegarandeerd is in het 1e kwartaal van het jaar (2023) waarin de griep vaak het sterkst aanwezig is.

Als je geen uitnodiging hebt ontvangen, dan kun je na vrijdag 18 november een recept vragen voor een griepvaccin en dit zelf ophalen bij de apotheek en vervolgens op afspraak laten zetten door de assistente. De kosten voor het griepvaccin en het laten zetten zijn dan voor eigen rekening en worden niet via het RIVM vergoed.

Een uitnodiging gehad maar helemaal vergeten? Neem dan even contact op met de praktijk.

Wist u dat u uw medische zaken hieronder ook zelf online kan afhandelen?

Huisartspraktijk Rop Borst

Zuiderkeerkring 448
2408 RA Alphen aan den Rijn

Telefoon: 0172 – 477935
(Spoed: toets 1)

Fax: 0172 – 479178

email: praktijkropborst@ziggo.nl